Кои сме ние

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА

ДВЕТЕ МУЗИ

Издателска къща Двете музи е създадена от две „музи“, които са закърмени и израснали с любовта към езика, поезията, литературата, театъра, музиката, изобразителното изкуство. Родени в семейства, за които е ежедневие със заплатите първо да се купуват книги, а пък за храна през месеца, ако остане…
Професионалното си образование по Българска филология и двете получават в ПУ „ Паисий Хилендарски“, където се срещат в една от аудиториите на сградата на Деканата. Още тогава разпознават една в друга любовта към словото, красотата на езика и богатството на света на литературата. Едната завършва специализация по журналистика към Свободния факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски“, а другата – професионална квалификация за преподаване на Английски език. Заедно работят в регионален казанлъшки седмичник „Долина“ няколко години.

Пътищата им се разделят за няколко години, през които всяка една от тях се занимава с различни дейности и работи върху себеразвитието си, но никога никоя от тях не остава далеч от езика, литературата, поезията…света на мечтите. И през 2020 година се събират отново, за да реализират една своя мечта и да тръгнат по приказния път на раждането на една творба, нейното издаване и разпространение, за да може тя да стигне до ръцете и сърцата на своите читатели. Така създават Издателска къща „Двете музи“.
А кои са двете музи? Древногръцките са Ерато и Калиопа. А музите, създателки на Издателска къща „Двете музи“ са Антоанета (Тони) Бейм и Милена Дервишева.

Издателска къща Двете музи
Тони Бейм

Тони Бейм

Филилог, преподавател по английски език, автор. Родена 1977 г. в Стара Загора. Пътят ѝ минава през ПУ „Паисий Хилендарски“, в-к „Долина“ – Казанлък, СОУ „Васил Левски“ – Стара Загора, докато през 2008 г. неведомите пътища я отвеждат до далечните географски ширини на Мичиган, САЩ.
От детските си години до днес прекарва свободното си време си във витаене в облаците и създаване на въображаеми светове, които в последствие придобиват форма на книги от фентъзи жанра.

Милена Дервишева

Милена Дервишева

Родена в Казанлък на 26 април 1972 година, средното си образование завършва в ПМГ "Никола Обрешков" в родния си град. Въпреки избора си на гимназия страстта й към литературата, писането и езика са я водили през целия й осъзнат живот. Завършва българска филология в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и взема специализация по журналистика там. След раждането на дъщеря си през 1999 година се връща в родния си град и става част от журналистическата гилдия в града - работи като редактор и главен редактор на изданието „Седмица“ и главен редактор и създател на регионалния седмичник „Долина“. Любовта към свободата на словото я кара да избере един различен път, свързан със застраховането и финансовото консултиране, където преминавайки през различни компании се реализира като мениджър на екип и обучител в трейнинг структурите. През 2011 година създава със съмишленици фирма за обучения. Регистриран медиатор в единния регистър на медиаторите в България е от 2019 година. През 2020 година взема следдипломна квалификация по психология във Великотърновския университет. Работи в сферата на обученията, консултирането. Влюбена е в приключенията, красотата на човешките взаимоотношения, изкуството и природата.